Munskänkarna sektion Båstad
  • Startsida
  • Vintips
  • Sardinien 23 Oktober 2020
  • Roussillon vinort 2020 Enehall 13 Mars
  • Årsmöte 7 Febr. 2020 Nobelviner.
  • Sydafrika, Tryffelsvinet 22 Nov.2019
  • Risotto-Piemonteviner 25 okt. 2019
  • Helsingör Vinfestival 5 Okt. 2019
  • Viner i skaldjurstider Enehall 23 Aug. 2019
  • Sparris på Norrviken 10 maj 2019
  • Provningsmetodik 5 April 2019
  • Barbaresco 8 mars 2019. Vinort 2019.
  • Årsmöte 8 Febr. 2019 provning Sicilien
  • Nyhetsprovning 7 Dec.2018
  • Champagne Epernay 23 Nov.2018
  • Landskamp 21 Sept. 2018 Enehall
  • Startmöte/tipspromenad 19 Aug. 2018
  • Jubileum 1 Juni 2018 Enehall
  • Årsmöte 2017-Champagneprovning. 10 Febr.
  • Portugal 24 Nov. 2017
  • Israel, Golanhöjderna 13 April 2018
  • Luberon 9 Mars 2018.
  • Australien 22 Sept. 2017 Enehall
  • Helsingör Vinfestival 7 Okt. 2017
  • Provning Bordeaux 2017-04-07 Jan Magnusson
  • Provning Castello Banfi. 9 Sept. 2016
  • Norrviken 20 Aug. 2017
  • Årsmöte/Stationsprovning 12 Febr. 2016
  • Provning Kaiserstuhl 6 Mars 2015
  • RESETIPS region Baden, Tyskland (+Alsace)
  • Provning Washington State 17 Okt. 2014
  • Provning Montsant-Priorat 21 Okt. 2016
    • Provning Provence 15 April 2016
  • Provning defekta viner 4 April
  • Bilder 30-årsjubileum 22 Nov. 2013
  • Norrviken 2016 21 Augusti

Provningsmetodik under ledning av UA-Elizabeth Lindström på Enehall 5 April

​Följande viner ingick i den här provningen som lockade 36 deltagare.

art.nr.   5562 Clotilde Davenne Bourgogne Chardonnay.            129.-
art.nr. 75360 Black Stallion Napa Valley Chardonnay.                 199.-
art.nr.   5283 Couvent Jacobins Rouge Pinot Noir                       149.-
art.nr. 16320 Kalimna Bin 28 Shiraz Penfolds.                              249.-

En mycket intressant och lärorik provning som Elizabeth genomförde med oss som lyhörda elever. Vi fick lära oss att söka smaker, dofter och hur vinet upplevs med mognad, friskhet, syra och en hel del annat som man kanske inte så ofta tänker på när man har korkat upp och serverar vinet till menyn man skall inmundiga. Så det här var en kväll som gav en bra inblick i hur man ska tänka innan man sätter glaskanten till munnen.
​Så TACK Elizabeth för en både underhållande och givande provning om metodiken när man vill uppleva vinet på ett annat sätt än vad man vant sig vid.

5562 Chardonnay blev också det valda vinet till den smakrika fiskrätten på ugnsbakad torsk som Enehall hade lagat till oss nu så smaksäkra gäster.

​

Powered by Create your own unique website with customizable templates.