Munskänkarna sektion Båstad
  • Startsida
  • Vintips
  • Sardinien 23 Oktober 2020
  • Roussillon vinort 2020 Enehall 13 Mars
  • Årsmöte 7 Febr. 2020 Nobelviner.
  • Sydafrika, Tryffelsvinet 22 Nov.2019
  • Risotto-Piemonteviner 25 okt. 2019
  • Helsingör Vinfestival 5 Okt. 2019
  • Viner i skaldjurstider Enehall 23 Aug. 2019
  • Sparris på Norrviken 10 maj 2019
  • Provningsmetodik 5 April 2019
  • Barbaresco 8 mars 2019. Vinort 2019.
  • Årsmöte 8 Febr. 2019 provning Sicilien
  • Nyhetsprovning 7 Dec.2018
  • Champagne Epernay 23 Nov.2018
  • Landskamp 21 Sept. 2018 Enehall
  • Startmöte/tipspromenad 19 Aug. 2018
  • Jubileum 1 Juni 2018 Enehall
  • Årsmöte 2017-Champagneprovning. 10 Febr.
  • Portugal 24 Nov. 2017
  • Israel, Golanhöjderna 13 April 2018
  • Luberon 9 Mars 2018.
  • Australien 22 Sept. 2017 Enehall
  • Helsingör Vinfestival 7 Okt. 2017
  • Provning Bordeaux 2017-04-07 Jan Magnusson
  • Provning Castello Banfi. 9 Sept. 2016
  • Norrviken 20 Aug. 2017
  • Årsmöte/Stationsprovning 12 Febr. 2016
  • Provning Kaiserstuhl 6 Mars 2015
  • RESETIPS region Baden, Tyskland (+Alsace)
  • Provning Washington State 17 Okt. 2014
  • Provning Montsant-Priorat 21 Okt. 2016
    • Provning Provence 15 April 2016
  • Provning defekta viner 4 April
  • Bilder 30-årsjubileum 22 Nov. 2013
  • Norrviken 2016 21 Augusti


Tema Mat & Vin.
Risotto och passande Piemonteviner.

Enehall d. 25 Oktober 2019.
56 deltagare. (58 var anmälda !)

Provningsviner:
art.nr. 71827. Arneis Sant´Evasio.                184.-
art.nr. 74201. Barbera d´Alba Superiore.     169.-
art.nr. 70498. Barolo Ravera. 2007.              599.-
art.nr. 74314. Dolcetto d´Alba.                      179.-

Arneis serverades till en chili-wasabirisotto med räkor.
Barbera till rosmarin-citronrisotto med kyckling.
Barolo naturligtvis till risotto med Karl-Johansvamp.
Dolcetto lagom sval till svart risotto med paprika och tomat.

Det blev en väldigt trevlig kväll och en uppskattad provning på temat Mat & Vin. Le Spice i Båstad med Wilhelm Gustavson hade levererat de fyra risottona till Enehall och de lagade Björn till på ett föredömligt sätt.
Krämiga och mättande var de fyra sorterna till de valda vinerna och jag hörde bara positiva omdömen om vad man tyckte om det här sättet att prova viner till mat och hur man också uppfattade kvällens val av goda viner.

Och jag och Gunilla som stod för det här arrangemanget, Gunilla för valet av risotto och jag för valet av vinerna var naturligtvis väldigt glada över att så många kom och ville delta i den här spännande provningen.
Och TACK till de övriga i styrelsen för all hjälp i samband med provningen.

Nu laddar vi för provningen med Tryffelsvinet och Stefan Schlyter d.22 Nov.
​Tema Sydafrika och provning av 5 av deras viner samt ett matvin.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.