Munskänkarna sektion Båstad
  • Startsida
  • Vintips
  • Sardinien 23 Oktober 2020
  • Roussillon vinort 2020 Enehall 13 Mars
  • Årsmöte 7 Febr. 2020 Nobelviner.
  • Sydafrika, Tryffelsvinet 22 Nov.2019
  • Risotto-Piemonteviner 25 okt. 2019
  • Helsingör Vinfestival 5 Okt. 2019
  • Viner i skaldjurstider Enehall 23 Aug. 2019
  • Sparris på Norrviken 10 maj 2019
  • Provningsmetodik 5 April 2019
  • Barbaresco 8 mars 2019. Vinort 2019.
  • Årsmöte 8 Febr. 2019 provning Sicilien
  • Nyhetsprovning 7 Dec.2018
  • Champagne Epernay 23 Nov.2018
  • Landskamp 21 Sept. 2018 Enehall
  • Startmöte/tipspromenad 19 Aug. 2018
  • Jubileum 1 Juni 2018 Enehall
  • Årsmöte 2017-Champagneprovning. 10 Febr.
  • Portugal 24 Nov. 2017
  • Israel, Golanhöjderna 13 April 2018
  • Luberon 9 Mars 2018.
  • Australien 22 Sept. 2017 Enehall
  • Helsingör Vinfestival 7 Okt. 2017
  • Provning Bordeaux 2017-04-07 Jan Magnusson
  • Provning Castello Banfi. 9 Sept. 2016
  • Norrviken 20 Aug. 2017
  • Årsmöte/Stationsprovning 12 Febr. 2016
  • Provning Kaiserstuhl 6 Mars 2015
  • RESETIPS region Baden, Tyskland (+Alsace)
  • Provning Washington State 17 Okt. 2014
  • Provning Montsant-Priorat 21 Okt. 2016
    • Provning Provence 15 April 2016
  • Provning defekta viner 4 April
  • Bilder 30-årsjubileum 22 Nov. 2013
  • Norrviken 2016 21 Augusti

SPARRIS-provning, vit och grön, på Restaurang Orangeriet på Norrviken.       10 Maj 2019. 

56 deltagare fick uppleva vår säsongsavslutning på Norrvikens Trädgårdar och Restaurang Orangeriet den här vackra majkvällen och det var rena smaker som skulle avnjutas, både vad gäller maten och vinerna.
Naturligtvis så bestod förrätten av vit ”knackig” sparris och smakrik men ren fin hollandaise till den. Och till den här tallriken serverade vi två vita viner, nr 1 var en elegant Silvaner från Juliusspital och nr 2 var en finstämd druvtypisk Riesling från Rainer Sauer i Escherndorf i region Franken, distriktets del öster om Wurzburg. Och båda vinerna vann deltagarnas gillande förstås.

Och till varmrätten på kungsflundra som serverades med rena smaker och en sås på grön sparris och en grillad grön sådan på toppen serverade vi ytterligare två vita viner, nr 3 en Chenin Blanc från Laurence Graff i Sydafrika, en diamanthandlare som grundade vingården 2009, alltså en mycket ung vingård. Nr 4 blev en Sauvignon Blanc från Nya Zeeland, Kings Bay från region Marlborough. (alla viner redovisas med art.nr. och pris här nedan)

Vi måste också ge ett riktigt stort beröm till Restaurang Orangeriet för den fantastiska menyn som var så vällagad att många överraskades ! Inte alla hade ju fått uppleva deras matlagning innan den här kvällen.

Och härmed gör vi ett uppehåll och återkommer med program för start fredagen d. 23 Augusti på Enehall.
Så ladda nu under sommaren och ta Er tid att fundera över smaker och dofter som vår UA Elizabeth Lindström uppmanade oss att göra. 

Följande viner provades den här kvällen:

art.nr.   6708 Silvaner Kabinett Trocken Juliusspital.          189.-
art.nr. 71666 Riesling Rainer Sauer   Franken.                     169.-

art.nr.   2440 Chenin Blanc Delaire Graff. Sydafrika.            179.-
art.nr. 73738 Sauvignon Blanc Kings Bay. Nya Zeeland.     109.-

​Därmed har vi än en gång höjt ribban ordentligt och presenterat bra viner med en något högre prislapp, allt för att låta oss prova gomseglets smaklökar.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.